2 Nisan 2012 Pazartesi

2011 - ANA ARI ÜRETİM ÇALIŞMALARI
Memeleri keserken dikkat edilecek husus çok fazla sallamadan narin davranmaktır. Çünkü yaptığınız onca emeğin üstüne memelerin sizin hatanızla bozulması büyük bir kayıp olacaktır.
Kullanıma hazır memeler.
Memelerin bozuk olup olmadığı içindeki ananın sağlıklı olduğu ise zamanla, işi tecrübe ederek öğrenilir.  Ve daha memeyi görmeden sağlık olup olmadığını anlarsınız.










Ana memelerini kestikten sonra kullanacağınız zamana kadar olan sürede memelerin sağlığı açısından önemlidir. Burada devreye meme çantası giriyor.
Pastel boyaları ana kutularının üzerini işaretlemede kullanıyoruz.

Memeleri kullanacağınız zamana kadar meme çantasına görüldüğü gibi yerleştirip kapağını kapayıp bir parça bezede sararsanız memenin sağlığı açısından en güzelini yapmış olursunuz. Meme çantasında hem duruşu hem üşümemesi memelerin sağlığı ve işinizin verimi açısından çok önemlidir.

Burada da başlatıcı koloniden  bir görünüm. Meme çıtaları görüldüğü gibi üçlü. İkilide yapılabilir ama çıtalar arası mesafe iyi ayarlanmalıdır. Yoksa arılar memelerin olduğu kısma mum örerek istemeden memeleri bozarlar.

Başlatıcı kolonin arı mevcudu oldukça iyi olmalıdır. Ve şurupluğu sürekli dolu olmalıdır.
Eğer larva aktarmasında sorun yaşıyor meme tutumu az oluyorsa gözlere biraz sulandırılmış arı sütü ilave edebilir işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ama zamanla gereksiz olduğunu da görürsünüz.
Aktarılacak larvalar kısaca ve neti söylenecek olursa; sütlülülerin en küçüğü denilebilir. Başlangıç aşamasındaysanız larva aramayın büyük küçük ne varsa aktarın eliniz alışsın nasıl alınır nasıl koyulur. İlk önce larva aktarmasını öğrenin. Ondan sonra olayın ikinci aşaması olan larva yaşına dikkat ederseniz. Larvayı alıp koyamıyorsanız larvanın yaşının da çok önemi yoktur. İlk önce larvayı zarar vermeden alıp ; zarar vermeden memeye koymak sonrası ise uygun yaştaki larvayı zararsız alıp koymak. Yakını göremeyen arkadaşlar kelle mercek kullanabilir.

Hiç yorum yok:

ARI NAKİLLERİ

İzleyiciler